Budete potřebovat:
- kuřecí prsní řízky
- vejce
- brambory
- trošku másla
- mléko
- celozrnný toastový chléb
- libeček
- sůl a pepř
Nejdříve oškrábeme brambory a dáme je se snítkou libečku a troškou soli vařit tak, jak jste zvyklí. Než se nám uvaří, naporcujeme si řízky(já jsem měla tři kuřecí prsa) na malé řízečky a odstraníme všechen zjevný tuk a další nežádoucí části. Poté je zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Nachystáme si strouhanku. Použila jsem asi pět toastových chlebů, které jsem s libečkem ponorným mixerem rozmixovala na požadovanou konzistenci. Pak už stačí jen řízečky obalit ve vejci a následně v připravené strouhance. Poté je klademe na plech vystlaný pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby.
Až bude maso bílé, ale řízečky ještě nebudou zlaté, tak je opatrně obraťte. Řízečky budou hotové až bude strouhanka zlatavá.
Poté co slijete uvařené brambory, vyndejte libeček, přidejte trošku soli, másla, a mléka a utvořte kaši. Já používám takové to "mačkátko" na brambory a je to super:)
Pak už jen hezky prostřít, nezapomenout na nějakou zeleninku. My jsme si dali zelnou čalamádu od babičky a dobrou chuť.
Ta forma přípravy řízků vypadá perfektně!;)
OdpovědětVymazatDěkuji:) určitě doporučuju vyzkoušet. Řízečky chutnají skvěle!
OdpovědětVymazatS libečkem moc zkušeností nemám - spíš žádné, ale věřím, že dodá jídlu skvělou chuť, stejně jako jiné bylinky :) A tuto úpravdu řízků, pečených v troubě, mám taky moc ráda. Dělám je obalované třeba i v cornflakesích nebo ve směsi strouhanky s kokosem :)
OdpovědětVymazatTak to je super inspirace, díky, určitě vyzkouším;)
OdpovědětVymazatKonečně jsem se dostala i k tomuhle receptu aneb náš dnešní oběd. Výborné zlato! Takové vaření mě fakt baví. :))
OdpovědětVymazattak to jsem moc ráda krásko;)
Vymazat