Konečně venku leze sluníčko, je tak krásné ho opět vidět, když se nám poslední dobu schovávalo. Kéž by to vydrželo a začalo předčasně jaro. Já jaro miluju, už protože to znamená že brzy bude léto, ale taky rozkvetlé stromy, zpívající ptáčky a hlavně konec zimním bundám! Letos se na jaro obzvlášť těším, protože už chci běhat venku, jen v tom sněhu a zimě se mi nechce, proto si to vynahrazuji ve fitku na páse...není to ale ono!
Včera večer jsem dostala nápad na buchtu o jejíž recept se s Vámi chci podělit. Jedná se o buchtu s tvarohem a mákem zasypanou rybízem. Pokud máte v mražáku vzpomínku na léto jako já, je to super, pokud né, můžete ovoce vynechat úplně nebo nahradit jiným.
Co budeme potřebovat?
- 150g pšeničná celozrnná mouka
- 70g žitná mouka
- 250g tvarohu bez tuku
- 2 vejce
- 30g máku
- 50g oleje
- 45g cukrenu
- půl lžičky sody
- polévkovou lžíci kakaa na vaření
- trochu skořice
- Rybíz
Z celkového množství jsem vytvořila 20ks
Hodnoty na jeden ks 392KJ
B 4,1g
T 3,9g
S 10,5g
PS: na přání chystám na víkend post o svačinkách;)
rybíz aj tvaroh miluju :) dobrota!
OdpovědětVymazattak rybíz není zrovna můj favorit, je děsně kyselej, ale občas na něj chuť dostanu :)
OdpovědětVymazatPřesně! už aby začalo jaro! moje botky se celý jen třesou.
já mám právě dvoje jarní, které jsem ještě neměla na sobě, tak se nemůžu dočkat až je vytáhnu:)
VymazatTaké u nás teď krásně svítí, jaro mám také ráda.. Už aby nemrzlo a bylo jen takhle krásně! :))
OdpovědětVymazatBuchta vypadá skvělě, mák miluji a rybíz je také můj favorit.. super recept! :))
vypadá skvěle! :)
OdpovědětVymazatJeee rybíz, ten jsem tedy dlouho neměla. Vypadá to krásně, škoda že jsem líná teď péct :D, jinak bych se na to vrhla.
OdpovědětVymazatU babičky máme vždycky rybízu, že nevíme, co s ním. Tak aspoň budu příští sezonu vědět! :)
OdpovědětVymazatHnus..
OdpovědětVymazat