V hlavní roli receptu je konzervované kuřecí prso, se kterým jste už na eshopu nebo v recenzi Honzy mohli na Aktinu seznámit. Recenzi nalezente pod tímto odkazem: RECENZE - CHICKEN BRIEST FILET. Jeho přední výhoda je bezesporu ta, že si můžete vzít konzervu kamkoliv sebou, nebo ji jednoduše smíchat doma třeba s kuskusem a máte v pěti minutách výživné a dobré jídlo. Pro ty, co si s jídlem rádi hrají jako já a klidně přípravě věnují o deset minut navíc (více vážně potřebovat nebudete), mám pro Vás recept na kuřecí placičky, které jsou tak dobré, že už tohle masíčko nebudete chtít připravovat na jiný způsob :)
Co budeme potřebovat na 4 placičky
- 1 ks Chicken Breast fillet
- 30 g strouhlaného parmezánu
- 1 bílek
- hrst najemno nakrájeného baby špenátu
- 1 stroužek česneku
- grilovací koření
Nejdříve si scedíme kuřecí konzervu a její obsah rozmělníme vidličkou na jemno. K masu přidáme bílek, najemno nakrájený špenát, parmezán, utřený stroužek česneku, koření a vše pečlivě promícháme. Připravené těsto formujeme nejlépe rukou do malých placiček, z uvedeného množství se mi povedly vytvořit čtyři kousky. Na rozehřáté nepřilnavé pánvi pak opečeme z obou stran dozlatova. Podávat můžete s přílohou dle vlastního výběru, já jsem si pro svůj nízkosacharidový den zvolila cuketové nudle (na nudle nakrájená cuketa opečená s česnekem na pánvi do změknutí) a trochu podušeného baby špenátu.
Nutriční hodnoty na 4 placičky
Energie | 972 kJ / 232 kcal |
Bílkoviny | 33 g |
Sacharidy | 7 g |
Tuk | 7,5 g |
Doufám, že Vám zachutnají stejně jako mě.
Vaše V♥
Ty vypadají moc lákavě. Kuřecí, špenát a sýr..to je skvělá kombinace. Musím si tuhle konzervu co nejdřív někde koupit :)
OdpovědětVymazathttp://kuchtimeslaskou.blog.cz/
Zajímavý recept
OdpovědětVymazat